2022-11-02 09:00:00

Felhívás tanuló/hallgatói jogviszony fennállásának igazolására

Kedves Tagunk!

A PRODIÁK Iskolaszövetkezet (8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57.) tagjaként szeretnénk tájékoztatni, hogy a hatályos Alapszabály rendelkezései szerint minden év március 31. és október 31-ig igazolnod kell az Iskolaszövetkezet részére, hogy tanulói/hallgatói jogviszonyod fennáll, mivel ez jogosít fel arra, hogy az Iskolaszövetkezet tagja legyél. Amennyiben megszűnik a tanulói/hallgatói jogviszonyod, úgy a vonatkozó jogszabályi rendelkezés szerint az iskolaszövetkezeti tagságod is megszűnik.

Sajnos hozzánk nem érkezett meg az Alapszabálynak megfelelően 2022.10.31-ig tanulói/hallgatói jogviszonyod fennállásának igazolása. Az Alapszabály rendelkezéseire tekintettel kérjük, hogy a szükséges igazolást küldd meg az Iskolaszövetkezet részére legkésőbb 2022.12.15-ig. Tanulói/hallgatói jogviszonyod fennállását érvényes diákigazolványod bemutatásával, vagy a képző intézmény által kiadott, erre vonatkozó nyilatkozattal tudod igazolni. A szükséges igazolást elsősorban a diakmunka.prohuman.hu weboldalon, a saját személyes fiókodba belépve és feltöltve tudod beadni. Amennyiben erre nincs lehetőséged, akkor személyesen az Iskolaszövetkezet azon irodájában tudod bemutatni, amellyel kapcsolatban vagy a személyes közreműködésed / munkavégzésed teljesítése okán.

Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy ha az előző bekezdésben rögzített 2022.12.15-i határidőt is elmulasztod és nem igazolod addig az Iskolaszövetkezet részére tanulói/hallgatói jogviszonyod fennállását, akkor az Alapszabály rendelkezései szerint az Iskolaszövetkezet igazgatósága a 2022.12.15-én tartandó ülésén megállapítja szövetkezeti tagsági jogviszonyod megszűnését és törölni fog Téged a tagnyilvántartásból.

Ebben az esetben, a tagnyilvántartásból való törlésről írásban értesítünk. A tagsági jogviszonyod megszűnése esetén jogosult vagy az Iskolaszövetkezetbe való belépésedkor teljesített vagyoni hozzájárulással való elszámolás igénylésére. Amennyiben az elmúlt fél évben aktív kapcsolatban voltál a Szövetkezettel és rendelkezésünkre áll az elérhetőséged, úgy a vagyoni hozzájárulást külön kérés nélkül visszautaljuk neked. Amennyiben az elmúlt fél évben nem voltál a Szövetkezettel aktív kapcsolatban és nem történt a részedre munkavégzésből származó juttatás utalása, továbbá igényt tartasz a vagyoni hozzájárulásod kiadására, úgy azt a tagnyilvántartásból való törlésről szóló értesítést követően a diakmunka.prohuman.hu weboldalon, a saját személyes fiókodba belépve a diákszövetkezet fülön tudod a tagságod lemondásának bejelölésével a vagyoni hozzájárulással való elszámolást igénylésével megtenni. Az Iskolaszövetkezet nem tartozik felelősséggel, ha az elszámolást azért nem tudja a megszűnt tagsági jogviszony alapján a tag részére teljesíteni, mert a tag elérhetőségét nem megfelelően jelentette be az Iskolaszövetkezetnek.

Az elszámolást a tagnyilvántartásból való törlésedet követő 3 hónapon belül igényelheted. Tájékoztatunk, hogy ha ezt a határidőt elmulasztod, akkor az általad teljesített vagyoni hozzájárulást az Iskolaszövetkezet által fenntartott közösségi alapba helyezzük át és az Alapszabály szerint annak részeként használja fel az Iskolaszövetkezet.

Üdvözlettel: a Prohuman Diákmunka csapata